DJ Guzz

Funk, Soul, Jazz, Cumbia, Ska, Rocksteady, Reggae en Hiphop. STRICTLY VINYL!
DJ Guzz (3)
Er wordt gefluisterd dat Buzz Aldrin bij zijn bezoek aan de maan een mysterieus wezen gevangen heeft genomen. Na een jarenlang verblijf in Area 51 wist deze zeer muzikale ‘Funkmeister’ te ontsnappen en trok onder de naam ‘Guzz’ de wijde wereld in. Eerst als trombonist en keyboardspeler maar toen hij ruim tien jaar geleden werd gevraagd om DJ te worden bij de legendarische Fietsznfabriek in Haarlem had hij eindelijk zijn draai gevonden.
Vanaf dat moment wil hij alleen nog maar zoveel mogelijk plaatjes draaien en zoveel mogelijk vette LP’s en singles verzamelen. Als hij nu ergens binnenkomt is de lucht dan ook al gauw bezwangerd van de zoete geur van vinyl. Vinyl is hip. Vinyl ziet er goed uit. Heel veel mensen verzamelen vinyl. Vinyl is altijd een goed gespreksonderwerp. En vinyl klinkt gewoon mooier!
Onwaarschijnlijk veel muziek uit de sixties en seventies heeft nog niets aan kracht ingeboet. DJ Guzz’ draaistijl is geïnspireerd door deze periode en door de groten van de Funk, Soul, Jazz en Cumbia. James Brown, Otis Redding, The Meters en saxofonist Willis Jackson zijn een paar van zijn helden. Ook Jamaicaanse muziekstijlen uit die tijd zoals Ska, Rocksteady en Reggae zijn belangrijke inspiratiebronnen. Wat echter niet op zijn draaitafels komt is Dance, Dubstep of andere ongein!
DJ Guzz draait overal waar muziek een meerwaarde moet hebben, muziek niet saai maar verrassend moet zijn, muziek klasse moet hebben en niet vlak mag zijn. Met DJ Guzz achter de draaitafels trakteer je je publiek op een bijzondere sound die toch vertrouwd in de oren klinkt. Hij begint de avond bijvoorbeeld met wat Funky Reggae en New Orleans Funk om daarna het tempo langzaam op te voeren tot stampende Memphis Soul.
DJ Guzz heeft op vele feesten, festivals, shows, borrels en barbecues opgetreden. O.a in Paradiso, Het Patronaat, Tivoli en op Mysteryland. Solo of met DJ-collectief Dynomite! DJ Guzz is resident DJ bij Pacific Parc in Amsterdam. DJ Guzz is de huis-DJ van Chef’Special.