Project Description

Ka mate! Ka mate! Ka ora! Ka ora!
(Deze dood! Deze dood! Dit leven! Dit leven!)

Haka: de ceremoniële dansen van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland. Maar ook in Samoa en Fiji dansen ze de haka. Door middel van de dansen roepen zij de goden aan. Waarschijnlijk de bekendste haka is de Ka Mate, die al jarenlang door het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, de All Blacks, vóór het begin van iedere wedstrijd wordt uitgevoerd. En wie herinnert zich niet de IJslandse variatie van de Haka tijdens het EK voetbal 2016?

Haka is cool, Haka is kracht. Haka is respect.

Tenei te tangata puhuru huru
(Kijk! Daar staat een behaarde man!)

Nu is er de Authentic Haka Experience, een nieuwe, energieke en unieke Haka ervaring voor iedereen en inzetbaar bij heel veel soorten gelegenheden:
• Als teambuilding workshop voor scholen, verenigingen en bedrijven.
• Als inspiratie bij aanvang van wedstrijden, congressen en toernooien.
• Als demonstratie van de rijke Maori cultuur tijdens festivals, voorstellingen en feesten.
• Of…?

De Authentic Haka Experience performers zijn een trotse mix van Nieuw-Zeelanders van Maori of Polynesische afkomst. Allemaal zijn ze geboren en getogen in ‘het land van de lange witte wolk’, Nieuw-Zeeland, maar wonen en werken in Nederland. De Authentic Haka Experience wordt geleid door Storm Caroll, Maori van geboorte en professioneel rugbyer van Rugby Club Hilversum en het Nederlands Rugby Team.

Nana nei i tiki mai
(Die de zon bracht)

Workshops:
THE INTRODUCTION EXPERIENCE:
Deze workshop is een perfect manier om kennis te maken met de Haka. Je krijgt een korte introductie over de Haka, en leert hoe deze een positieve en plezierige invloed kan hebben op de samenwerking en teamspirit van je team.

THE AUTHENTIC EXPERIENCE:
Als je op zoek bent naar de ultieme teambuilding activiteit, dan is dit de perfecte workshop voor jouw team. Het team zal zijn eigen Haka creëren en uitvoeren. De stappen die hierin doorlopen worden, zullen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van leiderschap en samenwerking binnen het team.

Whakawhiti te ra
(En haar liet schijnen!)

Power Haka!
Start je evenement op volle kracht met een Power Haka! Onder begeleiding van onze performers wordt er een Haka ingestudeerd die alle aanwezigen in de juiste stemming zal brengen om je evenement tot een succes te maken.

Tijdens de Power Haka zijn onze performers gekleed in traditionele Maori kledij en hebben Maori tatoeages op hun gezichten.

A upa … ne! A upa … ne!
(Nog een stap voorwaartse! En nog een!)

Demonstratie
Verras je gasten met een spectaculaire demonstratie van de Haka. Onze groep performers verzorgen een aantal keer per dag een authentieke Haka die het publiek nog lang zal bij blijven! Ideaal als originele invulling van festivals, voorstellingen en feesten.

Tijdens de demonstraties zijn onze performers gekleed in traditionele Maori kledij en hebben Maori tatoeages op hun gezicht.

A upane kaupane whiti te ra!
(Een stap voorwaarts, nog één. De zon schijnt!)

De performers van de Authentic Haka Experience zijn ook te boeken voor televisie, foto en video-shoots

Hi!!!